SAP XI Certification Questions Set 2

By Gordon 

1. Which of the following design objects are part of Integration process scenario
a). Integration directory
b). Integration repository
c). Integration builder
d). Partner connectivity kit
e). Adapter engine

2. Which of the following are the components of Exchange Infrastructure (XI).
a). Integration Builder
b). Adapter Framework
c). Partner Connectivity Kit
d). Integration Repository

3. How to differentiate different components in SLD.
a). By Versions
b). By Namespace
c). By Using Software Catalog

4. You import objects from SLD to Integration Repository are:
a). Product versions
b). Software component versions
c). Business systems
d). Technical systems
e). All the above
f). None of the above

5. Java Web start is used
a). To start integration builder 
b). To start the integration server
c). The load the JDK on client m/c
d). None of the above

6. When defining business system in SLD we define a logical system and the purpose of it is
a). To map with SAP ALE logical system name
b). for the integration repository to understand the sender system
c). It is mostly used in File to Idoc scenario.

7. When a custom idoc is used in SAP what pre-requisites are required in XI to process to Metadata need to be imported
a). The Idoc should be software component version compatibility
b). The user id used should have authorization to import
c). The SAP R/3 system parameters should be provide
d). All the above
e). Non of the above

8. SAP XI supports what kind of Proxies:
a). ABAP proxy
b). Java proxy
c). Neither ABAP nor java
d). Both Java and ABAP

9. Integration builder server will have the following services running?
a). User Management
b). Change List
c). Version Management

10. CPA cache gets refreshed when 
a). Integration Server is restarted
b). When an object is activated
c). When an interface is maintained in the repository

11. What transaction code is used to refresh the CPA CACHE?
a). SXI_CACHE
b). SXMB_CACHE
c). CACHE
d). CACHE can not be refreshed

12. What can be done from SXI_CACHE transaction code? 
a). CPA cache can be refreshed
b). CPA cache can be restarted
c). None of the above

13. When a message fails in XI while end-to-end monitoring the messages can be displayed using

a). Run Time Workbench
b). Integration server
c). Adapter engine
d). None of the above.

14. What are different views exist in End-to-End Monitoring:

a) Process overview 
b) Instance overview
c) Status overview

15. For a File Scenario what need to be configured in sender file adapter?
a). Sender communication channel
b). File Protocol
c). Sender agreement

16. For an Idoc Scenario what need to be configured in sender business system in integration directory?
a). Sender communication channel
b). Sender agreement
c). All the above
d). None of the above

17. For an Idoc scenario what steps to be performed in the repository
a). Download metadata from sap
b). Define port in sender system
c). Define communication channel

18. When a soap client makes a call to a soap sender adapter what need to be configured
a). Communication channel
b). Sender agreement
c). Sender service
d). All the above
d). None of the above

19. When using RFC adapter to make calls to external systems in XI what is configuration required
a). RFC destination to be maintained in external system
b). Program Id to be maintained
c). No configuration is required

20. What is the advantage of having decentralized adapter engine as compared to centralized

a). Easy for maintenance
b). To log messages separately
c). It is advantageous if different protocols are used

21. What kind of adapters are supported in ABAP environment by XI
a). HTTP adapter
b). File
c). SOAP
d). IDOC
e). RFC

22. How to handle correct instance of process when multiple process instances are being executed
a). Using correlation
b). Using containers
c). Using control step

23. Significance of Process Flow Control relevant “Container operation “
a). To append messages
b) To assign the values
c). None of the above.

24. Exception flow what step need to be included to exit the integration process
a). Control step
b). Wait
c). While Loop

25. Significance of wait step in business process
a). To delay the process
b). To exit the process
c). Keep waiting till another message arrives to BPM engine

Continued..   


Similar items:

ABAP Certification Questions

XI Certification Questions Set 1


 

Please send us your feedback/suggestions at webmaster@SAPTechnical.COM 

HomeContribute About Us Privacy Terms Of Use • Disclaimer • SafeCompanies: Advertise on SAPTechnical.COM | Post JobContact Us  

Graphic Design by Round the Bend Wizards

footer image footer image